Events

Rondleiding PI Sittard

maandag 24 juni 2024

Op 17 juni jl. zijn 60 ondernemers van Kantorenpark, Handelscentrum Bergerweg en Fortuna aanwezig geweest voor een rondleiding bij de PI. We hebben een duidelijke toelichting op de toekomst- en uitbreidingsplannen gekregen.

De penitentiaire inrichting (PI) Sittard wordt eind dit jaar uitgebreid met 17 cellen voor de nieuwe Afdeling Intensief Toezicht (AIT). Deze afdeling is bedoeld voor hoogrisicogedetineerden. Dit heeft directeur Stefan van den Broek toegelicht.

Aansluitend zijn we in 4 groepen ingedeeld en hebben we een rondleiding gekregen door gevangenispersoneel. We hebben uitleg gekregen over het reilen en zeilen in een PI en mochten een kijkje nemen in een bezoekzaal, op leefafdelingen en in twee arbeidszalen en hebben het, nu nog lege, nieuwe AIT-cellenblok mogen zien. Zie ook het bericht op de nieuwspagina van de Gemeente Sittard-Geleen geplaatst door de PI: https://lnkd.in/eT-Xneir

Na afloop hebben we genoten van een lekker hapje en drankje aangeboden door de PI, waar we nog even konden napraten over de opgedane indrukken en was er tijd voor nadere kennismaking met elkaar.

Dank jullie wel Stefan en je team voor de uitnodiging, gastvrijheid en goede zorgen!


Mochten we je niet hebben ontmoet afgelopen week, doordat er helaas een wachtlijst is ontstaan door de grote interesse voor dit evenement of je had helaas geen tijd; we komen natuurlijk heel graag persoonlijk bij je op bezoek om kennis te maken en een toelichting te geven op onze activiteiten. Dit kan zijn met bij voorbeeld een vraag over veiligheid/mobiliteit en bereikbaarheid/duurzaamheid en circulariteit of arbeidsmarkt en onderwijs. Hiervoor kun je bij je Parkmanager terecht voor advies, projectmanagement en algemene uitvoering van parkmanagement: Gabrielle Zink & Susan Reinders via info@compoundgroup.nl.

Terug naar overzicht