Algemeen, Regionaal

Opvang CNO-locatie Zürichstraat Sittard stopt per 12 juni 2024

maandag 13 mei 2024

Op 12 juni 2023 opende de tijdelijke Crisisnoodopvang (CNO) aan de Zürichstraat in Sittard voor de duur van één jaar. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg (VRZL) is inmiddels gestart met de voorbereidingen voor de afbouw en de sluiting van de CNO. Dit conform de afspraak met de gemeente Sittard-Geleen.

De VRZL heeft laten weten dat de bewoners van de CNO-locatie en betrokken medewerkers en vrijwilligers zijn geïnformeerd over de aanstaande sluiting en het vertrek van de bewoners op 12 juni aanstaande. Het COA, onder andere verantwoordelijk voor de opvang en plaatsing van asielgerechtigden, is verzocht de afbouw en sluiting van de locatie voor de bewoners in goede banen te leiden en voor vervangende opvang te zorgen. Het is op dit moment nog niet bekend waar de bewoners naar toe gaan.

Het terrein en de omgeving waar de tijdelijke opvanglocatie is gevestigd, wordt tot aan de opleverdatum teruggebracht in oorspronkelijke staat. Dat betekent dat er op enige momenten meer werkverkeer in de directe omgeving is. Hiervoor worden, net zoals bij de opbouw aparte rijroutes ingesteld. Uiteraard proberen we de overlast tot een minimum te beperken. De lege woonunits blijven nog enige tijd staan, om op een later tijdstip verplaats te worden naar een andere locatie in het land. Hierdoor blijft ook de beveiliging op en rondom het perceel gedurende deze periode actief.

Bron: Opvang CNO-locatie Zürichstraat Sittard stopt per 12 juni 2024 - Sittard-Geleen Actueel

Terug naar overzicht