Bedrijven

Ondernemer aan het woord: Gerry Coumans | My35’

woensdag 3 april 2024

Mijn naam is Gerry Coumans, 54 jaar en woonachtig in Beek. Al meer dan 30 jaar doe ik structureel aan fitness. Mede hierdoor heb ik door de jaren heen uiteraard nogal wat fitnesscentra bezocht. Wat mij steeds opviel is dat er een grote groep mensen is die zich onzeker of niet thuis voelen in de sportschool of gewoon niet weten wat ze moeten doen. 

Gesterkt door mijn drang om na meer dan 25 jaar loondienstverband een eigen onderneming te starten ben ik eind 2014 actief op onderzoek uitgegaan wat de mogelijkheden waren voor een eigen fitnesstudio als tegenhanger van de grote budgetclubs. Een oude sportvriend van mij, William van Lent was in augustus 2013 gestart met My35’ in Blerick. Dit alternatief van de traditionele sportschool sprak mij meteen erg aan en na een zoektocht van meer dan een jaar naar een geschikte locatie kwamen we eind 2015 terecht bij het Carperion in Sittard. Na een grondige verbouwing door de verhuurder zijn William en ik in mei 2016 gestart met de 2e My35’ vestiging. Gelegen naast de grote fitnessclub keten Fit for Free vond niet iedereen dit meteen een slim idee gezien het feit dat onze abonnementsprijs toch beduidend hoger ligt. Al snel bleek echter dat naast de traditionele sportscholen er wel degelijk behoefte was aan een sportstudio waar niet een lage abonnementsprijs het meest belangrijke is maar naast het gemak van volautomatische apparatuur, de persoonlijke aandacht en begeleiding hoog in het vaandel staan. De kleinschalige opzet en huiselijke sfeer zorgen ervoor dat iedereen zich thuis voelt. De start ging voortvarend ondanks dat nog heel weinig mensen bekend waren met ons Milon concept. Na 1,5 jaar kwam er dan ook een 2e Milon cirkel. Ook het Carperion werd weer nieuw leven ingeblazen en met onze komst kwam er een fysiotherapeut, voedingsdeskundige en niet veel later ook nog een Crossfit school en een boksschool. De tennisbannen werden vervangen door padelbanen. De jaren die volgden verliepen voor My35’ Sittard-Geleen erg fijn en ons ledenbestand werd steeds groter.

Toen we zelfs 2 coronasluitingen hadden doorstaan dachten we dat we alles wel gehad hadden maar dit bleek helaas niet het geval. Op 11 december 2022 brandde door een alles verwoestende brand het hele Carperion af. Even stond alles stil en waren we letterlijk alles kwijt!! Door de enorme fijne, positieve en opbeurende reacties van al onze leden wisten we echter dat we zo snel mogelijk moesten gaan zoeken naar een nieuwe locatie. Met behulp van de gemeente, lokale ondernemingen en onze leden zijn we wonderwel in slechts 35 dagen tijd weer kunnen starten op onze nieuwe locatie aan de Parijsboulevard in Sittard. We hadden nooit gedacht dat we in deze korte tijd zo een mooie locatie en pand zouden kunnen vinden. Naast de ruime parkeerplaats is deze locatie heel goed bereikbaar en vinden wij het fijn dat we omringd zijn door bedrijven waar we een goede samenwerking mee hebben. Ook het pand op zich biedt voor ons heel veel mogelijkheden waardoor we ook plek hebben voor onze fysiotherapeut en voedingsdeskundige. Inmiddels zijn wij en onze leden heel erg op onze plek en we willen graag meedenken en meewerken aan initiatieven om dit gebied nog aantrekkelijker te maken voor ondernemers.

Tot slot willen ik benadrukken dat ik best wel een beetje trots ben op het feit dat My35’ in Sittard-Geleen in 8 jaar tijd zijn weg heeft weten te vinden tussen alle grotere sportschoolketens. Niet concurreren maar juist samenwerken, regionaal betrokken zijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn voor mij daarbij de belangrijkste speerpunten.

Met sportieve groet,

Gerry Coumans

www.my35.nl
Terug naar overzicht