Algemeen

De wijkagent op de koffie

donderdag 29 april 2021

Misschien kun jij je onze oproep van vorig jaar nog herinneren. We vroegen ondernemers van Handelscentrum Bergerweg, Kantorenpark Sittard en Bedrijvenstad Fortuna toen om zich te melden als zij kennis wilde maken met de wijkagent. Voor de wijkagent hadden deze bezoeken in eerste lijn als doel om een beeld te krijgen van de aanwezige bewakingscamera’s op het bedrijventerrein. Waar zijn er camera’s aanwezig en hoe is de kwaliteit.

Een groot aantal ondernemers heeft zich n.a.v. deze oproep gemeld voor deze kennismaking. Inmiddels zijn een 50 tal ondernemers bezocht. De wijkagent heeft aan ons teruggekoppeld dat hij de gesprekken als zeer positief heeft ervaren. Veel bedrijven blijken goede camerabeelden te hebben en het is erg prettig voor de wijkagent om deze in beeld te hebben. Daar waar de camerabeelden te wensen overlaten heeft hij de ondernemers geadviseerd hoe hiermee om te gaan. Ook is er zicht op een aantal bedrijven waarbij er twijfels bestaan over wat er achter de deur gebeurt. Hierop zal op termijn actie worden genomen. Daarnaast geeft de wijkagent aan dat de ondernemers hem nu beter weten te vinden. De lijntjes zijn door de bezoeken een stuk korter geworden en ondernemers voelen in mindere mate een drempel om zaken te melden.

Heb jij nog geen kennis gemaakt met de wijkagent en wil je dit alsnog? U kunt dit aan uw wijkagent doorgeven door een e-mail te sturen naar: arnold.benders@politie.nl of via Instagram www.instagram.com/wijkagent_limbrichterveld/

Terug naar overzicht