Regionaal

CIRCO track business kansen voor verduurzaming

donderdag 4 augustus 2022

Je streeft naar kostenreductie in je bedrijfsprocessen? Naar een toekomstbestendiger business model? Naar een sterkere positie in de markt? Én je vraagt je af op of dat ook op een duurzame manier kan?
Dan is deze workshopcyclus bij uitstek geschikt voor jou. LIOF inspireert en ondersteunt je om in jouw bedrijf kansen te zien en te benutten en stappen te kunnen zetten op het gebied van verduurzaming en bedrijfseconomische stabiliteit en groei. Dit vraagt om andere producten, materialen, diensten én business modellen. Maar hoe maak je dit nu concreet en zet je dit om in de praktijk?
 

De CIRCO track

LIOF en Rabobank organiseren samen met de overige drie initiatiefnemers van de Green Deal Sittard-Geleen een driedaagse workshop om jou op weg te helpen. Het unieke aan dit programma is, dat je dat samen doet met andere bedrijven uit jouw regio. Vanuit ieders eigen positie en businesscase kun je kennis opdoen van circulair ondernemen en – (re-)design, maar denk ook aan re-use, reduce en repair bijvoorbeeld.‚Äč

Lees hier de verdere informatie.

 

MELD JE HIER AAN!

 

Voor wie is de CIRCO Track?

De CIRCO Hub Limburg richt zicht in de eerste plaats op MKB-bedrijven in Limburg. Zo zijn er CIRCO tracks mogelijk voor deelnemers uit de sectoren bouw, maakindustrie, kunststoffen en consumentengoederen. Ook kunnen we speciaal tracks opzetten voor ketenpartners, een branche of een specifiek voor de circulaire economie relevant thema, zoals smart industry, Product-as-a-Service of Retourlogistiek. Kortom, neem vooral contact met ons op wanneer je interesse hebt om de kansen voor jouw bedrijf te verkennen en we kijken of er binnenkort een track start die goed bij jouw ambities aansluit.

 

Wat is een CIRCO track?

in zeven stappen van lineair naar circulair

 

De CIRCO methodiek biedt een ontwerpaanpak, waarmee je je circulaire waardepropositie (product, dienst, businessmodel) ontwerpt. Tijdens de CIRCO track ontdek je samen met ketenpartners circulaire businesskansen en werk je je eigen case uit tot een concreet plan, dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf. Je doorloopt de track met een groep van circa 10 bedrijven onder begeleiding van ervaren trainers, die actief zijn op het thema van de track. De groep komt zowel fysiek als online bij elkaar en je volgt online leermodules op zelf te bepalen tijdstippen.

 

Wie zijn de partners achter de Hub?

 

LIOF en de Rabobank zijn de oprichters van de CIRCO Hub Limburg. Beide organisaties zetten sterk in op een duurzamer Limburg, waarbij circulariteit een belangrijke rol speelt. Zij helpen ondernemers gezamenlijk gedurende de track om hun circulaire ambities in de praktijk te verwezenlijken.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de CIRCO methode. Als programma van CLICKNL activeert CIRCO productiebedrijven en creatieve professionals om concreet aan de slag te gaan met circulair ontwerpen. Door producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen wordt circulair ondernemen in veel gevallen mogelijk. CIRCO wordt hierbij ondersteund door Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De Provincie Limburg onderschrijft het belang van deze tracks en ondersteunt dit intiatief middels het programma LimburgToekomstbestendig.

Om circulair ondernemen de norm te maken in en buiten Limburg nodigen we andere partners van harte uit om met ons samen te werken binnen specifieke tracks. Wil jij met jouw organisatie onderdeel uitmaken van deze Hub? Neem dan vooral contact met ons op. Samen verkennen we mogelijkheden.

Terug naar overzicht