Algemeen

Bedrijvenstad Fortuna gekozen als landelijke pilot aanpak zwerfafval!

donderdag 21 januari 2021

Naar aanleiding van een online oproep van Bedrijven Sittard Geleen (BSG) zijn zij in contact gekomen met Nederland Schoon. Aan BSG werd gevraagd of er een bedrijventerrein in Sittard-Geleen aanwezig is dat in aanmerking komt voor hun landelijke pilot met betrekking tot de aanpak van zwerfafval. De pilot is een initiatief van Nederland Schoon en Stichting CLOK. Meteen werd gedacht aan Bedrijvenstad Fortuna omdat de ondernemers daar al jaren kampen met veel overlast als gevolg van zwerfafval.

Al snel werd de link gelegd met de Stichting Parkmanagement Westelijke Mijnstreek die de werkgroep zwerfvuil BSF recent nieuw leven in geblazen heeft. Inmiddels is Bedrijvenstad Fortuna (naast Zutphen, Groningen en Hoofddorp) officieel benoemt tot 1 van de 4 landelijke pilot projecten. Bedrijven Sittard-Geleen, Stichting Parkmanagement Westelijke Mijnstreek en Gemeente Sittard-Geleen committeerden zich op 21 januari jl. aan het project door het ondertekenen van de offertebrief zwerfafvalaanpak Bedrijvenstad Fortuna zoals opgesteld door Nederland Schoon.

Afbeelding kaart Nederland met Sittard-Geleen uitgelicht

De projectpartners werken momenteel hard aan het inzichtelijk maken van de oplossingsmogelijkheden en de hiermee gepaard gaande kosten.

Heb jij vragen en/of opmerkingen? 
Neem contact op met Vera Tummers via vera.tummers@parkmanagementwm.nl of telefonisch via 06-11690949.

Terug naar overzicht